Fiskefrikadeller med kartoffelsalat
25. september 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En hjemmelavet fiskefars slår den færdigkøbte med flere længder. Lad den få selskab af en skøn kartoffelsalat, og du har en perfekt sommerret.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak fisken fint i en foodprocessor sammen med salt. Pil og hak løget groft, og hæld det i blenderen sammen med sennep, peber, æg og mel. Kør til ensartet konsistens, og lad farsen trække i en halv time i køleskabet.
Skrub og kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Afkøl helt, og skær dem i mundrette bidder.
Pil, og hak løget fint. Skyl og hak purløg og dild fint. Rør løg, urter, ærter, mayonnaise, cremefraiche, sennep, fintrevet citronskal og -saft sammen i en stor skål. Vend kartoflerne i dressingen, og bland godt.
Smag til med salt og peber, og lad den trække i køleskabet indtil spisetid.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i rigeligt smør på en pande i 3-4 minutter på hver side.
Skyl citronen, og skær den i skiver. Servér fiskefrikadellerne med kartoffelsalat, citronskiver og evt. en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk