Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade
11. april 2022
af
Ditte Ingemann.
Foto: Ditte Ingemann
Fiskefrikadeller med hjemmerørt fars er et sikkert hit for både børn og voksne. Serverer du dellerne sammen med en grov hjemmerørt remoulade, er der ikke et øje tørt.
Bemærk
Hviletid, fiskefars: 30 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Steg baconternene sprøde på en pande, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir.
Blend torskefileterne i en blender eller foodprocessor, til konsistensen er grov. Rør torskekødet sammen med salt i en skål, til det er sejt.
Pil og hak løg fint, og rør dem i fiskefarsen sammen med sort peber, æg og hvedemel. Tilsæt herefter piskefløde lidt ad gangen, til fiskefarsen har en passende konsistens.
Skyl og hak dild, og rør den i fiskefarsen sammen med baconternene. Lad fiskefarsen hvile på køl i ca. 30 minutter.
Form fiskefarsen til deller, og steg dem i smør på en pande, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Rens fennikel, rens blomkål, og skræl guleroden. Skær de 3 slags grøntsager i helt fine tern.
Giv grøntsagsternene et hurtigt opkog i en gryde med vand, eddike og sukker, til de er møre. Hæld dem i en sigte, og lad dem afkøle helt.
Hak de syltede agurker fint, og bland dem sammen med mayonnaise og karry i en skål. Rør herefter grøntsagsternene i, og smag til med salt og peber. Server de lune fiskedeller med remoulade, rugbrød og citronbåde.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk