Fiskefrikadeller med grønkålssalat og løgkompot

Den krydrede løgkompot og grønkålssalat med kardemomme giver retten en dejlig varm smag af (jule)hygge.

Fiskefrikadeller med grønkålssalat og løgkompot
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek

Ingredienser

personer
torskefilet (eller anden fisk, fx sej, kuller, kulmule, lange, brosme)
500 g
salt
1 tsk.
æg
1
rasp
1 dl
mælk
1 dl
usprøjtet citroner
½
usprøjtet appelsiner
½
peber
frisk timian
1 bundter
smør til stegning
3 spsk.

Løgkompot

rødløg
400 g
olivenolie til stegning
2 spsk.
sennepsfrø
3 spsk.
æbleeddike
½ dl
sukker
1 spsk.

Grønkålssalat

kardemommekapsler
4
æbleeddike
2 spsk.
olivenolie
2 spsk.
frisk grønkål
300 g
æbler
400 g
salt
peber

Tilbehør

rugbrød
4 skiver

Sådan gør du

Løgkompot

Pil rødløg, og skær dem i både. Steg dem i smør eller olie i en gryde ved middel varme i ca. 5 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt sennepsfrø, eddike og sukker, og småkog i 10 minutter, til der næsten ikke er mere væde tilbage.

Fiskefrikadeller

Hak fisken med en kokkekniv. Rør fiskekødet sejt med salt og derefter med æg. Rør rasp i, og spæd op med mælk. Det er lidt forskelligt, hvor våd fisken er, så reguler konsistensen med rasp og mælk.
Riv skallen af citron og appelsin, og tilsæt peber, citron- og appelsinskal og timianblade.
Form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider i smør på en varm pande.

Grønkålssalat

Pil frøene ud af kardemommekapslerne. Hak dem fint, og bland med eddike og olie.
Rib grønkålen, og hak den fint. Skyl æblerne, og skær demi tynde både. Vend dem straks i kardemommedressingen. Vend grønkålen sammen med æblerne, og smag til med salt og peber.
Servér fiskefrikadellerne med grønkålssalat, løgkompot og rugbrød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'