Fiskefrikadeller med grønkålssalat og løgkompot
Den krydrede løgkompot og grønkålssalat med kardemomme giver retten en dejlig varm smag af (jule)hygge.

31-60 min.
(1)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Ingredienser
personer
- torskefilet (eller anden fisk, fx sej, kuller, kulmule, lange, brosme)
- 500 g
- salt
- 1 tsk.
- æg
- 1
- rasp
- 1 dl
- mælk
- 1 dl
- usprøjtet citroner
- ½
- usprøjtet appelsiner
- ½
- peber
- frisk timian
- 1 bundter
- smør til stegning
- 3 spsk.
Løgkompot
- rødløg
- 400 g
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- sennepsfrø
- 3 spsk.
- æbleeddike
- ½ dl
- sukker
- 1 spsk.
Grønkålssalat
- kardemommekapsler
- 4
- æbleeddike
- 2 spsk.
- olivenolie
- 2 spsk.
- frisk grønkål
- 300 g
- æbler
- 400 g
- salt
- peber
Tilbehør
- rugbrød
- 4 skiver
Sådan gør du
Løgkompot
Pil rødløg, og skær dem i både. Steg dem i smør eller olie i en gryde ved middel varme i ca. 5 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt sennepsfrø, eddike og sukker, og småkog i 10 minutter, til der næsten ikke er mere væde tilbage.
Fiskefrikadeller
Hak fisken med en kokkekniv. Rør fiskekødet sejt med salt og derefter med æg. Rør rasp i, og spæd op med mælk. Det er lidt forskelligt, hvor våd fisken er, så reguler konsistensen med rasp og mælk.
Riv skallen af citron og appelsin, og tilsæt peber, citron- og appelsinskal og timianblade.
Form fiskefarsen til frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider i smør på en varm pande.
Grønkålssalat
Pil frøene ud af kardemommekapslerne. Hak dem fint, og bland med eddike og olie.
Rib grønkålen, og hak den fint. Skyl æblerne, og skær demi tynde både. Vend dem straks i kardemommedressingen. Vend grønkålen sammen med æblerne, og smag til med salt og peber.
Servér fiskefrikadellerne med grønkålssalat, løgkompot og rugbrød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner