Fiskefrikadeller med dild og glaseret rødbede
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Giv de hjemmelavede fiskedeller et elegant og lidt anderledes tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak fiskekødet i en foodprocessor, men ikke for fint. Rør det med salt og peber i en skål. Pil løget, og riv det fint. Rør det i farsen sammen med mel, mælk og æg. Hak dild fint, og bland det i farsen.
Varm en pande op med olie og smør, og form flade fiskefrikadeller på panden med en ske.
Steg fiskefrikadellerne gyldne og sprøde på begge sider, skru ned fra varmen, og steg dem i ca. 10 minutter ved lav varme, til de er færdige.
Skræl rødbederne. Skær et par store stykker på ca. 6 x 3 x 3 cm – et stykke til hver. Skær resten af rødbederne i tynde stave, og brug dem som frisk rødbedesalat.
Kog eddike, vand og sukker sammen i en lille gryde, og kog, til sukkeret er opløst. Kog rødbedestykkerne i eddikelagen i ca. 15 minutter, til de er møre.
Skær rugbrødet i 2½ cm store tern, og steg dem sprøde i smør og olie på en pande. Drys med lidt salt.
Drys fiskefrikadellerne med skyllet og hakket dild og persille, og anret de glaserede rødbedetern med frisk rødbedesalat ovenpå og sprøde rugtern ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk