Fiskefrikadeller med bulgursalat og urtedressing

22. august 2021 af .

Foto: Nina Malling

Giv de klassiske fiskefrikadeller selskab med en frisk, farverig og mættende bulgursalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak torskefileten fint i en kødhakker eller en foodprocessor. Rør torskekødet sammen med æg, mel, mælk, salt og peber. Sæt fiskefarsen i køleskabet.
Skyl bulguren i en sigte, og kog den efter anvisningen på pakken. Skyl den kogte bulgur i koldt vand, så den hurtigt køler af, og kom den i en skål.
Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Tilsæt olie, citronsaft og citronskal, salt og peber samt finthakket dild og mynte.
Rens og snit forårsløg. Skær bolsjebeder og radiser i papirtynde skiver. Bland det i salaten.
Knæk bunden af aspargesene, og læg aspargesene i en ren køkkenvask. Hæld kogende vand over, så de blancheres.
Hæld derefter koldt vandt over, og skær dem i skiver. Bland aspargesskiver og feta i mundrette bidder i salaten.
Riv citronskallen fint, og pres saften af citronen. Rør cremefraiche sammen med citronskal og finthakket dild og mynte. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Form frikadeller af fiskefarsen, og steg dem i smør og/eller olie på en pande. Lad dem blive flot gyldne, før de vendes. Servér sammen med bulgursalat og urtedressing.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du de bedste fiskefrikadeller

En klassisk fiskefrikadelle fra fiskemanden smager herligt – men har du prøvet at lave dem selv? De smager endnu bedre!

Hvilken fisk skal jeg bruge?

Til traditionelle fiskefrikadeller bruges torskefilet, men du kan altid peppe dellerne op ved at kombinere dem med en anden slags fisk, f.eks. laks. Det giver en federe delle med en lidt anden smag, end den du kender fra klassiske fiskefrikadeller.

Du kan købe torskefileter i supermarkedet eller hos fiskemanden. Køber du dem med skind, skal du huske at skære det fra.

Tilbehør til fiskefrikadeller

Du kan lave en frisk salat som tilbehør til fiskefrikadellerne, som i denne opskrift, men du kan også servere alt muligt andet. Ovnkartofler, råkost, blomkålssalat, tatarsauce eller blot en skive rugbrød og en gavmild klat remoulade.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar