Fiskefrikadeller a la Indien
30. september 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Fiskefrikadeller kan sagtens være eksotiske, og det må man sige er tilfældet med denne indiske variant, der er lavet på torsk og med masser af karakteristiske krydderier.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl de friske urter. Hak hvidløg, koriander, mynte og chili fint, og riv ingefæren. Blend det til en grøn pasta sammen med gurkemeje, garam masala, salt og peber. Tilsæt yoghurt, og blend igen.
Skær torsken i mindre stykker, fjern eventuelle ben, og blend stykkerne med i den grønne masse.
Tænd ovnen på 240˚. Form farsen til små runde kugler med teskeer. Fordel fiskefrikadellerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter. Vend dem undervejs.
Skær agurk i tern, og si væden fra. Hak mynte og chili fint. Bland agurk med kokosmel, mynte og chili, og hæld limejuice over.
Servér fiskefrikadellerne med raita, limebåde, ekstra frisk mynte og koriander og evt. lidt græsk yoghurt.
Tip!
Den hvide fisk kan erstattes med en hvilken som helst anden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk