Fiskefingre med tartarsauce og syrlige fritter
29. juni 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Selv fiskeforskrækkede typer kan lokkes til spisebordet, når der er panerede og knasende lækre fisk på menuen.
Bemærk
Trækketid, kartofler: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl kartoflerne, og skær dem i fritter. Læg dem i koldt vand i en skål i ½-1 time. Skift vandet, og lad dem stå i vandet i yderligere ca. 30 minutter. Skyl og afdryp kartoflerne.
Hæld eddike og vand i en gryde, og kog fritterne i blandingen ad flere omgange i 2-3 minutter. Afdryp, og læg dem i ét lag på et viskestykke. Læg et andet viskestykker over fritterne, og sæt dem på frost i 30 minutter eller på køl natten over.
Bred fritterne ud på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie. Bag dem i ovnen ved 220° varmluft i ca. 20 minutter, til de er sprøde og gyldne. Vend rundt i dem et par gange undervejs, og krydr med salt.
Rør cremefraiche og mayonnaise sammen i en skål. Hak kapers, cornichoner og purløg, og rør det hele i saucen. Smag til med citronsaft, tabasco og salt.
Skær fisken i aflange stave. Tjek for ben. Fyld mel, æg og rasp i hver sin dybe tallerken. Pisk æggene sammen med en gaffel
Vend fiskestavene i mel, æg og rasp, og steg dem gyldne i rigeligt med olie på en pande i 2-4 minutter i alt. Krydr med salt.
Servér fiskefingre med syrlige ovnfritter, tartarsauce, citronbåde, bladselleri og evt. andre sprøde grøntsager.
Tip!
Orker du ikke at lave de omstændige fritter, kan du sagtens lave retten med helt almindelige ovnkartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk