Fiskefileter med remoulade, avocado og grønkål
25. januar 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De klassiske fiskefilleter har fået en sundere overhaling og er her paneret i rugmel, som giver en velsmagende panering, der suger knap så meget fedtstof fra panden som rasp.
Ingredienser
Sådan gør du
Dup rødspættefileterne tørre, og vend dem i rugmel på begge sider. Krydr med salt og peber.
Steg rødspættefileterne i olie og smør på en pande i ca. 2 minutter på hver side, til de er flot gyldne.
Rør pickles og yoghurt sammen i en skål, og smag til med honning, salt og peber.
Skyl, rib og tør grønkålen. Skær grønkålen i mindre stykker.
Steg grønkålsbladene i olie på en pande ved høj varme i 1-2 minutter, til de er gyldne og sprøde. Krydr med salt.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern.
Anret fisken på rugbrød, smør evt. med smør, og top med remoulade, avocado og ristet grønkål. Servér straks med citron skåret i både.
Tip!
Skal det gå lidt hurtigt? Kig i supermarkedets grøntafdeling: Måske kan du købe friskhakket, skyllet grønkål, som er pakket i poser og klar til brug? Så skal posens indhold blot direkte på panden under trin 4.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Basisopskrift på fiskefilet eller inspiration til julefrokost menuen