Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Fiskefilet hører sig til på ethvert julefrokostbord, men du kan også servere det som skøn aftensmad.

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade
0-30 min.

(7)

April 12, 2022 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Fiskefileten har helt sikkert en velberettiget plads på frokostbordene landet over, når det skal være ekstra festligt – og med god grund! Kombinationen af den saftige, smagfulde fisk i sprød, salt panering kan nemlig tage selv det tørreste stykke rugbrød til nye højder.

Fiskefilet som smørrebrød 

Dermed ikke sagt, at det klassiske stykke smørrebrød med fiskefilet ikke bliver endnu bedre sammen med en skive nybagt rugbrød med smeltet smør – og så selvfølgelig det obligatoriske tilbehør i form af remoulade og citron på toppen. 

Fiskefileten som smørrebrød er oplagt at servere til højtider som for eksempel jul og påske, hvor den klassiske frokost er i højsædet, men skal der smørrebrød på bordet året rundt på enten restauranten eller derhjemme, vil det også være svært at komme uden om det klassiske stykke med fiskefilet. Skal det være ekstra luksus, så kan du også gå all in og lave stjerneskuds-versionen med rejer, dild og måske kaviar. 

Opskrift på fiskefilet 

Fisk er sundt, og det anbefales, at det indgår flere gange om ugen som en del af en varieret kost. Derfor er det da også oplagt at spise fiskefilet til aftensmad af og til. Prøv den med for eksempel kogte eller ovnbagte kartofler til, og måske en klassisk persillesovs, hvis du sværger til den danske madtradition.

Ellers er det faktisk kun fantasien, der begrænser, hvad du kan kombinere den sprøde fisk med. 

Den kan sagtens spises med en god salat til, hvis du vil have en sundere udgave, eller du kan kombinere kartoflerne med andre rodfrugter og grøntsager, som får en tur i ovnen. 

Vil du spare lidt på fedtstoffet, så kan du også smække fiskefileterne en tur i ovnen, efter du har paneret dem. De vil dog klart blive bedst, hvis du stadig drypper dem med lidt olie eller smør, så paneringen har mulighed for at blive sprød. 

Se i opskriften herover, hvordan du nemt kommer i mål med selv at panere og stege dine fiskefileter. Du kan også give dem en tur i frituren, hvis du har sådan en til rådighed, og du gerne vil have dem ekstra sprøde. Men så stiger kalorieindholdet selvsagt også.  

Hvilken fisk bruger man til fiskefilet? 

Som udgangspunkt laves fiskefilet ud af den klassiske rødspættefilet, men andre typer fladfisk såsom skrubbe, hellefisk eller sej kan også sagtens bruges. Bare sørg for at vælge fisk af god kvalitet og uden ben, når du vil lave dine egne fiskefileter.

Måske du også kan li'