Fiskefilet med estragonmayonnaise, fennikel og dild
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Fiskefileter er en klassiker, de fleste elsker. Servér med hjemmelavet estragonmayonnaise og klassikeren når nye højder.
Ingredienser
Sådan gør du
Krydr rødspættefileterne med salt og peber. Hæld grahamsmel i en dyb tallerken, og vend rødspættefileterne i melet. Varm smør og olie op på en stor pande, og steg rødspætterne helt sprøde og gyldne i ca. 3 minutter på hver side.
Pisk æggeblommerne med salt i ca. 7 minutter i en skål. Tilsæt forsigtigt hvidvinseddike, mens du pisker i æggeblommerne.
Hak estragon fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Vend estragon, hvidløg og dijonsennep i den piskede æggemasse. Tilsæt solsikke- eller vindruekerneolie i en tynd stråle, mens du pisker, så mayonnaisen tykner.
Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør æblecidereddike sammen med rapsolie, og krydr med salt og peber. Vend de tynde skiver fennikel i dressingen.
Anret de stegte fiskefileter på rugbrødsskiver smurt med smør, og top med lidt fennikelsalat. Servér med ekstra rugbrød og estragonmayonnaise anrettet i en lille skål. Pynt med kørvel eller dild.
Tip!
Lav gerne en ekstra portion mayonnaise. Den kan holde sig i køleskabet op til 1 uge.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Basisopskrift på fiskefilet med remo