Fiskefilet med estragonmayonnaise, fennikel og dild

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Fiskefileter er en klassiker, de fleste elsker. Servér med hjemmelavet estragonmayonnaise og klassikeren når nye højder.

Ingredienser

Sådan gør du

Krydr rødspættefileterne med salt og peber. Hæld grahamsmel i en dyb tallerken, og vend rødspættefileterne i melet. Varm smør og olie op på en stor pande, og steg rødspætterne helt sprøde og gyldne i ca. 3 minutter på hver side.
Pisk æggeblommerne med salt i ca. 7 minutter i en skål. Tilsæt forsigtigt hvidvinseddike, mens du pisker i æggeblommerne.
Hak estragon fint. Pil hvidløg, og hak det fint. Vend estragon, hvidløg og dijonsennep i den piskede æggemasse. Tilsæt solsikke- eller vindruekerneolie i en tynd stråle, mens du pisker, så mayonnaisen tykner.
Rens fenniklen, og skær den i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Rør æblecidereddike sammen med rapsolie, og krydr med salt og peber. Vend de tynde skiver fennikel i dressingen.
Anret de stegte fiskefileter på rugbrødsskiver smurt med smør, og top med lidt fennikelsalat. Servér med ekstra rugbrød og estragonmayonnaise anrettet i en lille skål. Pynt med kørvel eller dild.

Tip!

Lav gerne en ekstra portion mayonnaise. Den kan holde sig i køleskabet op til 1 uge.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar