Fiskefad med tomater, kapers og ristede kartofler
30. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Når fisk og grøntsager bliver tilberedt i samme fad, smelter smagene nærmest sammen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl kartoflerne, og skær dem i mindre tern. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med rosmarin og salt.
Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Smør et ovnfad med olie, og læg fisken i fadet. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og drys dem over fisken sammen med kapers.
Bland hvidvin, tomatsauce og sukker i en skål, og hæld tomatblandingen i fadet. Krydr med salt og peber.
Sæt fiskefadet i ovnen, når halvdelen af kartoflernes stegetid er gået, og steg fisken i ca. 15 minutter, til den er gennemtilberedt.
Top fiskeretten med skyllet rucola, og servér med ristede kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk