Fiskeburger med urtecreme og lynsyltede rødløg
10. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Skift den klassiske hakkedreng ud med paneret fisk, og forkæl den med en urtecreme med purløg, dild og persille.
Bemærk
Marinering, rødløg: Mindst 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Rør limesaft og sukker sammen i en stor skål, vend rødløgene rundt i marinaden, og sæt skålen på køl i 1 time.
Rør mayonnaise, cremefraiche, sennep og honning sammen i en skål. Hak alle krydderurterne fint, og rør dem i cremen. Smag til med salt og peber. Sæt cremen på køl indtil servering.
Dup torsken tør med køkkenrulle, og krydr med salt og peber. Hæld mel i en dyb tallerken. Slå æggene ud i en anden dyb tallerken, og pisk dem let sammen. Hæld pankorasp i en tredje dyb tallerken.
Vend først torskestykkerne i mel, derefter i æg, og til sidst i rasp – sørg for, at fiskestykkerne er helt dækkede af rasp på alle sider.
Steg fiskestykkerne i rigeligt med olie i en dyb pande ved middel varme på alle sider, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Lun burgerbollerne. Skyl og slyng salaten, og pluk den i mindre stykker. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. <br />
Saml burgerne med urtecreme, salat, agurk, paneret torsk og lynsyltede rødløg. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk