Fiskeburger med syltet rødløg og ærte-guacamole
24. december 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Sig hej til en lidt anderledes fiskeburger. Med paneret torsk, guacamole med ærter og masser af syltet rødløg bliver denne fiskeburger nemt en ny fredagsfavorit.
Bemærk
Trækketid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og skær dem i skiver.
Varm eddike, vand og sukker i en gryde. Rør rundt med en grydeske, indtil sukkeret er opløst.
Hæld løg og væsken i et lufttæt glas, og lad indholdet trække i mindst 1 time. Opbevar efterfølgende på køl.
Læg ærterne i en sigte, og hæld kogende vand over dem. Del avocadoen, og skær avocadokødet ud.
Pil hvidløget, og skyl dilden. Skyl citronen, og riv skallen på et rivejern.
Blend ærter, avocado, hvidløg, dild, citronskal, friskpresset citronsaft og cremefraiche i en blender. Smag blandingen til med salt og peber.
Skær torskefileterne i passende størrelser, og vend dem i hvedemel. Pisk ægget i en skål, og vend fileterne i æg. Hæld rasp på en tallerken, og vend fileterne i rasp.
Steg fiskefileterne i smør i en pande, til de er gennemstegte og sprøde.
Skyl salaten og agurken. Skær agurken i tykke skiver.
Lun bollerne på en brødrister, og skær dem over på midten.
Anret bollerne med ærte-guacamole, salat, torskfilet, agurk og syltede rødløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk guacamole