Fiskeburger med karrydressing og kålsalat
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Forklæd fisken som fastfood, og server den i en burger med sprødt tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær fisken i mindre stykker, og læg dem i en foodprocessor/minihakker sammen med æg, rasp, salt og peber.
Pres saften af citronen, og hæld det ved fisken. Kør det hele til en sej fars, men gør det hurtigt, så fisken ikke hakkes for længe. Tilsæt lidt mælk.
Form det antal bøffer, du ønsker. Lad bøfferne hvile, mens du laver dressing og salat klar.
Rør mayonnaise med skyr og karry. Smag til med salt og citronsaft.
Snit kålen helt fint. Skær løget i tynde skiver. Skær æblet i tynde både. Vend kål med løg, æble, olie og citronsaft. Smag salaten til med salt og peber.
Steg fiskebøfferne i olie på en stor pande. Vend dem om, når de er gyldenbrune.
Flæk burgerbollerne, og varm dem på en brødrister eller under grillen i ovnen. Smør karrydressing på bollerne, og saml burgerne med fiskebøffer og kålsalat. Server med det samme.
Tip!
I stedet for mørksej kan du bruge lyssej, torsk, kuller, kulmule, lange eller brosme til fiskefarsen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk