Fiskeburger med karrydressing og kålsalat

Forklæd fisken som fastfood, og server den i en burger med sprødt tilbehør.

Fiskeburger med karrydressing og kålsalat
0-30 min.

(2)

31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek

Ingredienser

personer

Fiskebøffer

mørksejfilet
500 g
æg
1
rasp
1 dl
salt
1 tsk.
peber
usprøjtet citroner
1
mælk
½ dl
smagsneutral olie til stegning
2 spsk.

Karrydressing

god mayonnaise
5 spsk.
skyr
1½ dl
karry
2 tsk.
salt
citronsaft
2 spsk.

Kålsalat

rød eller grøn spidskål
400 g
rødløg
1
rødt æbler
1
olivenolie
2 spsk.
citronsaft
3 spsk.
salt
peber

Til servering

burgerboller
4

Sådan gør du

Fiskebøffer

Skær fisken i mindre stykker, og læg dem i en foodprocessor/minihakker sammen med æg, rasp, salt og peber.
Pres saften af citronen, og hæld det ved fisken. Kør det hele til en sej fars, men gør det hurtigt, så fisken ikke hakkes for længe. Tilsæt lidt mælk.
Form det antal bøffer, du ønsker. Lad bøfferne hvile, mens du laver dressing og salat klar.

Karrydressing

Rør mayonnaise med skyr og karry. Smag til med salt og citronsaft.

Kålsalat

Snit kålen helt fint. Skær løget i tynde skiver. Skær æblet i tynde både. Vend kål med løg, æble, olie og citronsaft. Smag salaten til med salt og peber.
Steg fiskebøfferne i olie på en stor pande. Vend dem om, når de er gyldenbrune.

Servering

Flæk burgerbollerne, og varm dem på en brødrister eller under grillen i ovnen. Smør karrydressing på bollerne, og saml burgerne med fiskebøffer og kålsalat. Server med det samme.

Tip!

I stedet for mørksej kan du bruge lyssej, torsk, kuller, kulmule, lange eller brosme til fiskefarsen.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'