Fiskeburger med karrydressing og kålsalat
Forklæd fisken som fastfood, og server den i en burger med sprødt tilbehør.

0-30 min.
(2)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Ingredienser
personer
Fiskebøffer
- mørksejfilet
- 500 g
- æg
- 1
- rasp
- 1 dl
- salt
- 1 tsk.
- peber
- usprøjtet citroner
- 1
- mælk
- ½ dl
- smagsneutral olie til stegning
- 2 spsk.
Karrydressing
- god mayonnaise
- 5 spsk.
- skyr
- 1½ dl
- karry
- 2 tsk.
- salt
- citronsaft
- 2 spsk.
Kålsalat
- rød eller grøn spidskål
- 400 g
- rødløg
- 1
- rødt æbler
- 1
- olivenolie
- 2 spsk.
- citronsaft
- 3 spsk.
- salt
- peber
Til servering
- burgerboller
- 4
Sådan gør du
Fiskebøffer
Skær fisken i mindre stykker, og læg dem i en foodprocessor/minihakker sammen med æg, rasp, salt og peber.
Pres saften af citronen, og hæld det ved fisken. Kør det hele til en sej fars, men gør det hurtigt, så fisken ikke hakkes for længe. Tilsæt lidt mælk.
Form det antal bøffer, du ønsker. Lad bøfferne hvile, mens du laver dressing og salat klar.
Karrydressing
Rør mayonnaise med skyr og karry. Smag til med salt og citronsaft.
Kålsalat
Snit kålen helt fint. Skær løget i tynde skiver. Skær æblet i tynde både. Vend kål med løg, æble, olie og citronsaft. Smag salaten til med salt og peber.
Steg fiskebøfferne i olie på en stor pande. Vend dem om, når de er gyldenbrune.
Servering
Flæk burgerbollerne, og varm dem på en brødrister eller under grillen i ovnen. Smør karrydressing på bollerne, og saml burgerne med fiskebøffer og kålsalat. Server med det samme.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner