Fisk med ratatouille og basilikumsmør

2. juni 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Ratatouille er en smagfuld grøn ret, der også fungerer rigtig godt som tilbehør til fisk, kød eller kylling.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Pil rødløgene, og skær dem i både. Pil hvidløgene, og skær dem i skiver. Skyl auberginen, og skær den i grove tern. Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Vend rødløg, hvidløg, aubergine, rosmarinstilke og olie sammen i et ovnfad. Sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til grøntsagerne er møre og gyldne.
Tag gryden ud af ovnen, og vend grøntsagerne med peberfrugt, tomater og oliven.
Rør smørret med hakket basilikum, lidt citronsaft, salt og peber.
Skær fisken i portionsstykker. Læg fisken ovenpå de bagte grøntsager, dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag det hele i ovnen i 8-10 minutter.
Skyl og tør salaterne, og del hjertesalat og radicchio groft. Pluk mynte og persille. Vend salaterne med mynte, persille, olie og eddike. Anret i en skål, og top med oliven.
Tag fadet med ratatouille og fisk ud af ovnen, og top med klatter af basilikumsmør og frisk basilikum.
Servér med salat og evt. brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar