Fisk med porre-sennepscreme og bønner
En hurtig fiskeret med cremet sauce er perfekt hverdagsmad.

0-30 min.
(0)
14. september 2023 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
- majskolber
- 2
- grønne bønner
- 250 g
- smør
- 1 spsk.
- salt og peber
- porrer
- 1½
- smør til stegning
- 1 spsk.
- lyssejfilet (kuller eller torsk)
- 400 g
- hvidløg
- 2 fed
- vand
- 2 dl
- piskefløde
- 1½ dl
- dijonsennep
- 1½ tsk.
Til servering
- frisk dild
- ½ bundter
- brød
- 1
- citroner
- 1
Sådan gør du
Træk yderbladene af majskolberne, og skær majskernerne af. Nip bønnerne, og damp dem i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter. Afdryp, og vend med majskerner, smør og salt.
Skyl porren, og skær den i tynde ringe. Steg porreringene i smør på en pande i 2-3 minutter.
Skær fisken i portionsstykker. Pil og hak hvidløgene.
Læg fisken oven på porreringene, og tilsæt vand (og evt. lidt hvidvin, hvis du har det), så det dækker ca. 1/3 op omkring porre og fisk. Læg låg på, og damp i 4-5 minutter, til fisken er færdigtilberedt.
Løft fiskestykkerne op på 4 tallerkener. Hæld fløde og hvidløg på panden, og kog i 2 minutter. Tilsæt sennep, salt og peber, og rør rundt.
Servering
Top fisken med porre-sennepscreme, majs, bønner og plukket dild. Servér med brød og citronbåde.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner