Fisk i rød karry med ris og lime
4. august 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Den thai-inspirerede ret er en genial måde at få mere fisk på. Justér selv mængden af chili og karrypasta efter smag og mod.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl risene, og kog dem efter anvisningen på emballagen.
Skær fisken i mindre tern på eget spækbræt.
Skyl forårsløgene, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Pil og hak hvidløg fint. Skyl tomaterne, og skær dem i mindre tern. Skyl bladselleristilkene, og skær dem i tynde skiver.
Skyl chilien, og hak den fint. Pluk koriander groft. Skær limefrugterne i kvarter.
Varm kokosmælken op til kogepunktet i en gryde, og rør den røde karry ud i kokosmælken. Tilsæt halvdelen af forårsløgene, alle gulerødderne, hvidløg og 1 dl vand, og kog i 4 minutter.
Tilsæt fisk, læg låg på gryden, og lad retten simre i 4-5 minutter, til fisken er tilberedt. Tilsæt tomater og bladselleri, og lad det trække lidt i den varme karrysauce. Smag til med lidt limesaft, rød karry og evt. lidt fiskesauce.
Servér fisk i rød karry med ris og limebåde, og top med resten af forårsløgene og frisk koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk