Fish cakes med sesam og avocadosalat
Når du vender fish cakesene i sesamfrø, får de en knasende lækker overflade. Og hvem kan modstå en frisk avocadosalat?

31-60 min.
(0)
23. august 2022 af Pernille SkjødtFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Fish cakes
- citrongræs
- 1 stilke
- friske røde chilier
- ½
- fiskefars
- 500 g
- sesamfrø
- 1½ dl
- smagsneutral olie til stegning
Avocadosalat
- hjertesalater
- 2
- forårsløg
- 2
- avocadoer
- 2
- frisk dild
- 1 bundter
- friske røde chilier
- 1
- ristet sesamfrø
- 2 spsk.
Til servering
- citroner
- 1
- frisk dild
- 1 bundter
- Evt. ris eller brød
Sådan gør du
Fish cakes
Skyl citrongræs og chili, og hak begge dele fint. Rør fiskefarsen med citrongræs og chili, og form farsen til små fish cakes. Vend dem i sesam i en dyb tallerken.
Steg fish cakesene i rigeligt olie på en pande i 3-4 minutter på hver side ved middel varme.
Avocadosalat
Skyl hjertesalaterne, og del dem i grove stykker. Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver på skrå. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær kødet i skiver. Pluk dild groft. Skyl chilien, og hak den fint.
Anret salaten på et fad, og top med avocado, forårsløg, dild og chili. Drys med sesam.
Servering
Anret fish cakes i dybe tallerkener med avocadosalat, citronbåde og plukket dild. Servér evt. med ris.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner