Fish and chips med rodfrugtfritter
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Fish and chips er klassisk engelsk fastfood og en rigtig kaloriebombe. Det råder vi bod på med denne opskrift, hvor de friterede kartofler er skiftet ud med ovnbagte rodfrugtfritter.
Bemærk
Bagetid, rodfrugter: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°.
Del torsken i aflange stykker, og krydr med salt og peber. Blend mandlerne til fint mandelmel, og vend det sammen med fintrevet citronskal. Vend fiskestykkerne i mandelblandingen.
Steg fiskestykkerne på alle sider i olie på en stor pande, til de er gyldne og sprøde.
Skræl og skær rodfrugterne i aflange stykker. Vend dem med olie, fordel dem i en bradepande, og krydr med salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen i 30 minutter.
Rør cremefraiche og mayonnaise sammen. Hak korianderen fint, og vend den i dressingen. Smag dressingen til med chili og salt.
Anret evt. fiskestykkerne i et kræmmerhus af avispapir, og servér sammen med sprøde rodfrugtfritter, chilidressing og citron skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk