Fish and chips med quinoa-panering og tatarsauce

Her får du den engelske klassiker i en ny og sundere forklædning med ovnbagte fritter og fisk paneret i sprød quinoa og bagt i ovnen.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl quinoa, og kog den i ca. 20 minutter. Bland den kogte quinoa med majsgryn og salt, og stil til side.
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i fritter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend fritterne i olivenolie, og drys med salt.
Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Rør mayonnaise og skyr eller yoghurt sammen.
Hak cornichoner og kapers fint. Skyl og hak persille og/eller purløg. Riv skallen, og pres saften af citronen.
Bland cornichoner, kapers, persille og/eller purløg, citronskal, citronsaft og dijonsennep i mayonnaiseblandingen. Rør godt, og krydr med salt og peber.
Dup torskefileterne tørre med køkkenrulle, og skær dem i strimler. Vend strimlerne i sammenpisket æg og derefter grundigt i quinoablandingen. Klem quinoaen fast om fisken med fingrene, hvis den ikke hænger fast af sig selv.
Læg de panerede fiskestykker på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 15 minutter, indtil paneringen er sprød og fisken gennemstegt. Servér med fritter og tartarsauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar