Fish and chips med ærtepuré
18. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Line Falck
Fish and chips er en klassiker i det engelske køkken, og retten har heldigvis også fundet vej til Danmark. Dyp de sprødstegte bidder i en hjemmelavet ærtepuré.
Ingredienser
Sådan gør du
Kom kartoflerne i en skål med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter. Skift vandet en enkelt gang undervejs. Tag kartoflerne op, og tør dem i køkkenrulle.
Vend kartoflerne med olie og salt, og bag dem ved 220° i 40-50 minutter, eller til de er møre og gyldne.
Blend ærter og yoghurt med en stavblender, og smag til med citron og salt.
Skyl salat og mynte, og vend det med olie, citronsaft og salt.
Skær fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem i varm olie, og krydr med salt.
Servér straks fisk, kartofler, ærtepuré og salat med citronbåde til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk