Fish and chips med ærtepuré

18. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Fish and chips er en klassiker i det engelske køkken, og retten har heldigvis også fundet vej til Danmark. Dyp de sprødstegte bidder i en hjemmelavet ærtepuré.

Ingredienser

Sådan gør du

Kom kartoflerne i en skål med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter. Skift vandet en enkelt gang undervejs. Tag kartoflerne op, og tør dem i køkkenrulle.
Vend kartoflerne med olie og salt, og bag dem ved 220° i 40-50 minutter, eller til de er møre og gyldne.
Blend ærter og yoghurt med en stavblender, og smag til med citron og salt.
Skyl salat og mynte, og vend det med olie, citronsaft og salt.
Skær fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem i varm olie, og krydr med salt.
Servér straks fisk, kartofler, ærtepuré og salat med citronbåde til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar