Fish and chips med ærtedip

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Sprød og mørk udenpå og lys og saftig indeni. Denne måde at servere fisk på appellerer til de fleste, og den knaldgrønne ærtedip giver retten et klædeligt spark friskhed.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 225°. Skræl kartoflerne, skær dem i stave, skyl dem med koldt vand, og dup dem tørre.
Vend kartoffelstavene i olie, og bred dem ud i et jævnt lag på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Rens og snit forårsløg fint. Kog det i en gryde sammen med bouillon og ærter i 2 minutter. Riv lidt citronskal og blend det sammen med smør med en stavblender, og smag til med salt og peber.
Halvér fiskefileterne på langs, og skær dem i lidt mindre stykker. Krydr dem med salt og peber.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggeblommerne med øl, mel, salt og bagepulver til en klumpfri dej, brug en elpisker. Pisk æggehviderne stive med elpiskeren i en anden skål, og vend dem i dejen uden at røre al luften ud af dem.
Dyp fiskestykkerne i dejen, og steg dem nogle stykker ad gangen i en gryde med meget varm olie, til de er sprøde og gyldne. Afdryp på fedtsugende papir, og servér med grove fritter og ærtedip.

Tip!

Har du god tid en dag, kan du skrælle og skære en masse bagekartofler og fryse dem ned i fryseposer. Så er de klar til at komme direkte fra fryser til ovn – de skal blot have et par minutter længere, end når de er friske.

I stedet for torskefilet kan du bruge en anden type lys, fast fisk, fx kuller, lange eller lyssej.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar