Fish and chips med ærteaioli
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Giv den populære engelske fastfood-ret et friskt pust med en farvestrålende ærte-aioli.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stave. Læg dem i en skål med iskoldt vand i 10 minutter. Tag dem op, og tør dem forsigtigt. Vend kartoflerne i olie, og krydr med salt og peber. Fordel dem på en bradepande med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Skær torskefileterne i lidt mindre stykker. Bland mel med salt og peber, og vend fisken heri. Vend dem herefter i æggehvide og til sidst i rasp. Lad dem trække et par minutter, så paneringen kan sætte sig.
Steg torskestykkerne i hed olie i en frituregryde eller på en pande med høje kanter i ca. 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Blend ærter, skyllet persille og mayonnaise i en minihakker eller med en stavblender. Riv skallen af limefrugten. Smag til med limeskal, salt og peber.
Servér de stegte torskestykker med ovnkartofler, ærteaioli og limefrugter skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på aioli