Fish and chips – den bedste opskrift!

Hvad er hemmeligheden bag de sprødeste fritter? Og hvordan dybsteger man egentlig fisk? Vores opskrift på fish and chips giver dig svarene!

Bemærk
Hviletid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel, bagepulver, salt og peber sammen i en skål. Pisk øl i melblandingen med et piskeris, til dejen er glat og ensartet. Øllen gør dejen mere luftig. Lad dejen hvile i skålen i 1 time ved stuetemperatur.
Skær torskefileten i mundrette stykker. Hæld hvedemel i en skål, og vend torskestykkerne i melet.
Hæld olie i en stor gryde, og varm den op til 180°. Hold fast i den ene ende af et stykke torsk, og dyp den i tempuradejen. Læg 4 torskestykker ad gangen direkte over i den varme olie, og steg dem i 5-6 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Afdryp på fedtsugende papir. Gentag med resten af fiskestykkerne.
Skær siderne af bagekartoflerne, og skær dem herefter i ens aflange stænger. Læg kartoffelfritterne i en skål med iskoldt vand i mindst 30 minutter for at udvande stivelsen i kartoflerne, så de bliver sprøde. Tag kartoffelfritterne op af vandet, og tør dem grundigt i et rent viskestykke – de skal være helt tørre.
Tænd ovnen på 200°. Vend kartoffelfritterne sammen med olie, salt og tørret rosmarin i en skål, og fordel dem på en bageplade med bagepapir, så de ikke rører ved hinanden (så bliver de ikke sprøde). Bag fritterne i ovnen i 40-45 minutter, til de er gyldne og sprøde, og vend dem undervejs.
Læg de frosne ærter i en skål, hæld kogende vand over dem, og lad dem stå i 2 minutter, til de er optøet. Sigt vandet fra ærterne, og blend dem til en puré med en stavblender. Rør ærtepuréen sammen med presset hvidløg og skyr, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Anret fisk og sprøde fritter på et fad, og drys med flagesalt. Servér med ærtepuré, friskskyllet feldsalat og citronbåde.

Tip!

I stedet for torskefilet kan du bruge andre faste hvide fisketyper, fx lyssej eller pigvar.

Har du ikke et stegetermometer, kan du tjekke temperaturen i olien ved at stikke et trægrillspyd ned i den varme olie. Hvis olien bruser op omkring spyddet, er den klar.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
26. juli 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar