Firkantede frokostbrød
23. februar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Sigtemel er en blanding af hvedemel og rugmel, hvor skaldele og kim er sigtet fra. En lækker melblanding til disse bløde frokostbrød.
Ingredienser
Udstyr
1 bageform, 33 x 23 cm
Sådan gør du
Lun mælken, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken i en skål. Tilsæt sukker, og rør rundt.
Tilsæt sigtemel, salt og blødt smør, og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter, gerne på en røremaskine. Dejen skal være smidig og slippe skålens kant og ikke klistre fast til hænderne.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den let sammen. Rul dejen ud til en stor firkant, der passer til bageformen.
Læg dejen i formen med bagepapir, og tryk den let ud, så den dækker bunden. Lad dejen hæve tildækket i 15 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skær dejen ud i 8 firkantede stykker med en skarp kniv, og prik dejen med en gaffel, så den hæver jævnt op under bagningen. Pensl dejen med sammenpisket æg.
Bag brødene i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne. Afkøl brødene på en bagerist under et viskestykke, og bræk dem fra hinanden, når de er let afkølede.
Tip!
Flæk brødene, og fyld dem f.eks. med salat og pålæg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk