Finskbrød

Smørbagte finskbrød med knasende topping er en klassiker på kagefadet. Snup en, to eller endnu flere, når kalenderen viser december.

Bemærk
Køletid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med mel, sukker og vaniljesukker.
Saml det til en jævn dej uden at ælte for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time. Dejen kan også fryses.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud i fingertykke stænger. Skær stængerne i stykker på ca. 3 cm. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk æggehvide og vand sammen, og pensl stængerne.
Hak mandlerne. Drys med perlesukker og mandler.
Bag finskbrødene i ovnen i ca. 12 minutter.

Tip!

Dejen til kagerne kan fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
4. februar 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar