Fingersandwich med laks, agurk og flødeost
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Mad smager bare bedre, når den må spises med fingrene. Det er hyggeligt og uformelt, og man sparer lidt på opvasken.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen fra citronen fint. Rør flødeosten sammen med ca. 2 spsk. fintrevet citronskal. Smag til med salt og peber.
Smør alle brødskiverne med et tyndt lag flødeostcreme. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Læg agurkeskiver på halvdelen af de smurte toastbrød, og læg dem sammen med de øvrige skiver brød.
Smør resten af flødeostblandingen på toppen af hver sandwich, og læg 2 skiver røget laks oven på hver sandwich. Skær kanterne af sandwichene, og skær herefter hver sandwich ud i 2 smalle fingersandwich.
Anret fingersandwichene på et fad, og krydr dem med lidt lidt friskkværnet peber. Pynt med brøndkarse og rensede radiser.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk