Filur-drink

En hjemmelavet filur-drink med sin velkendte røde og orange farve vækker minder fra 80'erne, hvor drinken gerne skulle på bordet til enhver fest. Den holder dog stadig den dag i dag!

Filur-drink
0-30 min.

(6)

April 6, 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Hvis du vil have en skarp og flot farvefordeling i dit glas, skal du hælde den røde sodavand forsigtigt i til sidst. Så lægger den røde farve sig oven på den gule.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du en filur-drink

Alle kender filur-is, og de fleste har sommerminder fra en solskinsdag med fedtede fingre efter at have spist en filuris, og på et eller andet tidspunkt i livet har mange da også mødt drinken, der er inspireret af selvsamme pindis.

Filur-drinken består af knust is, vodka, appelsinjuice og rød sodavand, og den karakteristiske røde og gule farve, som isen er kendt for, er den samme i drinkversionen. Det er selvfølgelig ikke bare udseendet isen og drinken deler, for drinksversionens smag er utrolig tæt på isens – servér du bare en omgang sommerminder til næste fest.

TIP: Tricket til at få den gule og den røde adskilt på den helt rigtige måde er forsigtigt at hælde rød sodavand i til sidst. 

Alkoholfri filur

Du kan sagtens lave en filur uden alkohol. En alkoholfri filur laves efter samme fremgangsmåde – men vodkaen undlades. Så kan alle være med!

Filurvarianter

Det får to vidt forskellige filur-drinks ved blot at skifte købe-appelsinjuicen ud med hjemmepresset appelsinjuice. Presser du saften selv, bliver drinken nemlig mere sød og rund i smagen.

Se også: Opskrift på Strawberry Daiquiri

Du kan servere en mere festlig version ved at kombinere ispinden og drinken – skift isterningerne ud med en filuris! Mix dine ingredienser, og kom en filuris på hovedet i drinken til sidst.

En mere markant og anderledes filur får du ved at skifte vodkaen ud med gin, ligesom du kan skabe en filur med et tvist ved at vælge vodka med forskellig frugtsmag, f.eks. Cuba Abrikos eller Hindbær.

Fancy Filur er en efterhånden ret kendt og lidt mere elegant version, hvor rød sodavand erstattes med danskvand, rød grenadine og hindbærpuré. Smagen er knapt så sød som i den klassiske, hvilket for nogle er et plus.

Hvilket glas serveres en filur i?

Filurens væsen er i virkeligheden slet ikke så højtideligt, og kan den kan serveres i de fleste drinks- og vandglas. Den tager sig rigtig godt ud i et highball glas, med appelsinskal og sugerør.

Se også: Affogato – Drink med kaffe og vaniljeis

Måske du også kan li'