Fillotrekanter med græskar og ost
22. november 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Små, sprøde hapsere med lækkert fyld af græskar og ost. Trekanterne er gode som snack, lille forret eller aftenmåltid – fx med en sprød kålsalat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skræl gulerødder og græskar, og riv begge dele groft. Pil, og hak løg.
Steg grøntsagerne i olie på en pande med salvieblade i ca. 5 minutter.
Pisk æg, og rør det sammen med de stegte grøntsager, friskrevet parmesan og ricotta. Krydr med salt og peber.
Skær hvert ark fillodej i 4 lange strimler. Læg en skefuld fyld i enden, og fold dejen skråt henover, så der dannes en trekant.
Fold den anden vej henover, og fortsæt, til hele strimlen er foldet ind over hinanden og ender med at blive en fin trekant.
Smelt en smule smør. Læg trekanterne på en bageplade, og pensl dem med smør.
Bag trekanterne i ovnen ca. 15 minutter. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk