Fillotærte med svampe og kål
14. januar 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Tærten her laves med fillodej, der giver en ekstra brød bund, og så er den samtidig nem at lave. Fyldet består af svampe, grønkål, æg og ricotta.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg fillodejspladerne oven på hinanden i en rektangulær tærteform beklædt med bagepapir. Klip evt. kanten lidt til.
Skær svampene i mindre stykker, og svits dem i lidt olie på en pande, til de er gyldne og møre.
Skyl og rib grønkålen, og steg den med i et kort øjeblik. Krydr med salt og peber.
Pisk æg og ricotta sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Vend svampe og kål i æggemassen, og fyld den i tærteformen.
Bag tærten ca. 20 minutter ved 175° nederst i ovnen. Servér straks, evt. med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk