Fillotærte med asparges, ost og urter

27. juli 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Asparges er en rigtig forårsbebuder, og med sin korte sæson er det bare med at bruge råvaren i alle mulige slags retter. Her som en lækker snack eller forret på sprød fillodej og i selskab med friske urter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en kasserolle. Pensl fillodejspladerne med smørret, og læg dem oven på hinanden i lag. Skær fillodejspladen i 4 lige store stykker.
Skyl og hak purløg og persille, og riv emmentaleren. Rør krydderurter og ost sammen med cremefraiche og æggeblomme i en skål, og smør det ud på fillodejsarkene. Hold 2-3 cm fra kanten fri.
Bag pladerne i ovnen i 10-12 minutter, til fillodejspladerne er gyldne og sprøde.
Skyl og bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær dem i tynde skiver på langs. Brug evt. et mandolinjern.
Blanchér asparges et kort øjeblik i en gryde med vand, og fordel dem på fillodejsbundene. Drys kørvel eller andre friske krydderurter over, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar