Fillotærte med asparges, ost og urter
27. juli 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Asparges er en rigtig forårsbebuder, og med sin korte sæson er det bare med at bruge råvaren i alle mulige slags retter. Her som en lækker snack eller forret på sprød fillodej og i selskab med friske urter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en kasserolle. Pensl fillodejspladerne med smørret, og læg dem oven på hinanden i lag. Skær fillodejspladen i 4 lige store stykker.
Skyl og hak purløg og persille, og riv emmentaleren. Rør krydderurter og ost sammen med cremefraiche og æggeblomme i en skål, og smør det ud på fillodejsarkene. Hold 2-3 cm fra kanten fri.
Bag pladerne i ovnen i 10-12 minutter, til fillodejspladerne er gyldne og sprøde.
Skyl og bræk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær dem i tynde skiver på langs. Brug evt. et mandolinjern.
Blanchér asparges et kort øjeblik i en gryde med vand, og fordel dem på fillodejsbundene. Drys kørvel eller andre friske krydderurter over, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk