Fillodejstarteletter med rejer og grønne asparges

1. oktober 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Fillodejstarteletter med rejer, grønne asparges og citronmayonnaise er et moderne alternativ til den folkekære tartelet, der ikke går på kompromis med hverken fyld eller sprødhed.

Ingredienser

Udstyr

otte små faste bageforme, fx muffinforme af metal eller silikone

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Skær hver af fillodejspladerne i 8 lige store firkanter. Pensl alle firkanterne med smeltet smør.
Læg 4 fillodejsfirkanter oven på hinanden, så de danner en stjerne. Fortsæt med at lægge 4 firkanter oven på hinanden, til alle fillodejsstjerner er samlet.
Smør bageformene med lidt smør. Tryk forsigtigt fillodejsstjernerne ned i hver sin form. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er sprøde og gyldne. Afkøl på en rist.
Skyl asparges, og bræk den træede ende af.
Skræl aspargesene i lange, tynde bånd med en tyndskræller, og læg dem i en skål med iskoldt vand i 15 minutter, så de bliver sprøde.
Pil rejerne, hvis du har købt dem med skal. Skyl og snit hjertesalat.
Skyl citronen, og riv skallen fint. Halvér citronen, og pres saften af den. Rør mayonnaise sammen med citronskal og hakket dild i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Fyld tarteletterne med salat, rejer og asparges. Top med citronmayonnaise, og pynt med kørvel og dild. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar