Fillodejstarteletter med laksemousse
30. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Lav smukke tarteletter af fillodej, og fyld dem med en lækker mousse af både kold- og varmrøget laks.
Ingredienser
Udstyr
1 fast muffinform af metal med 12 huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Fold fillodejen ud, og del hvert ark i 6 lige store stykker.
Pensl hvert stykke med olie. Læg dernæst stykkerne sammen 2 og 2, så de danner en stjerne.
Læg forsigtigt hver ”fillodejsstjerne” i en muffinform, så du får 12 tarteletter.
Bag dem i ovnen i ca. 7 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Pil skindet af den varmrøgede laks, og rør laksekødet sammen med cremefraiche, citronsaft og peber i en skål.
Skær den koldrøgede laks i mindre stykker, og rør dem i laksemoussen.
Bælg ærterne. Skyl aspargesene, knæk bunden af, og hæld kogende vand over dem i en sigte, så de blancheres.
Fyld tarteletterne med laksemousse, ærter og asparges. Pynt med dild og ærteskud.
Skyl salaten. Servér den til tarteletterne sammen med citronskiver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk