Fillodejstærte med svampe og timian
19. november 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Kombinationen af svampe, timian og fløde smager henrivende – især pakket ind i sprød fillodej.
Ingredienser
Udstyr
1 ovnfast fad på 30 x 40 cm
Sådan gør du
Læg fillodejen på en skærebræt, og læg et fugtigt viskestykke over den.
Smelt smørret, og pensl hvert fillodejssark med smør. Læg fillodejen i et smurt ovnfast fad på 30 x 40 cm.
Pil og hak løgene. Skyl og rens svampene. Steg løg og svampe i smør på en pande, og krydr med timian, salt og peber.
Tænd ovnen på 180°. Fordel svampeblandingen på fillodejen.
Pisk fløde, cremefraiche og æg sammen, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over svampene, og drys med pinjekerner.
Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter, til fyldet er fast, og fillodejen er gylden og sprød. Servér strakt, evt. med en god salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk