Fillodejstærte med svampe og timian

19. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Kombinationen af svampe, timian og fløde smager henrivende – især pakket ind i sprød fillodej.

Ingredienser

Udstyr

1 ovnfast fad på 30 x 40 cm

Sådan gør du

Læg fillodejen på en skærebræt, og læg et fugtigt viskestykke over den.
Smelt smørret, og pensl hvert fillodejssark med smør. Læg fillodejen i et smurt ovnfast fad på 30 x 40 cm.
Pil og hak løgene. Skyl og rens svampene. Steg løg og svampe i smør på en pande, og krydr med timian, salt og peber.
Tænd ovnen på 180°. Fordel svampeblandingen på fillodejen.
Pisk fløde, cremefraiche og æg sammen, og krydr med salt og peber. Hæld blandingen over svampene, og drys med pinjekerner.
Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter, til fyldet er fast, og fillodejen er gylden og sprød. Servér strakt, evt. med en god salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar