Fillodejstærte med ost og squash
4. februar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Fillodejstærten med ost og squash er nem og hurtig at lægge sammen og sætte i ovnen, og resultatet bliver sprødt og delikat. Fillodejen kan købes færdiglavet på køl i de fleste større supermarkeder.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Halvér fillodejsarkene, og læg dem oven på hinanden på en bageplade med bagepapir. Drys med halvdelen af osten.
Skær squash i lange tynde skiver med en ostehøvl eller på et mandolinjern.
Læg skiverne i en sigte, hæld kogende vand over, og skyl straks i koldt vand. Dryp godt af, og læg squashskiverne oven på osten.
Drys resten af osten over, og krydr med timianblade, salt og peber.
Dryp eller spray med lidt olivenolie, og bag tærten midt i ovnen i ca. 15 minutter. Servér straks, evt. med en frisk salat ved siden af.
Tip!
Servér gerne en frisk salat til tærten, f.eks. fintsnittet romainesalat, halverede cherrytomater og forårsløg i skiver vendt med en dressing af olivenolie, eddike, honning, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk