Fillodejssnegle i airfryer

29. juni 2023 af .

Foto: columbus leth

Har du en airfryer? Så kan du på kort tid trylle disse sprøde fillodejssnegle frem, som er perfekte til picnickurven, i madpakken eller som en let snack, når lækkersulten melder sig.

Ingredienser

Udstyr

4 tandstikkere (eller kødnåle)

Sådan gør du

Rist pinjekernerne i bunden af airfryerkurven i 5 minutter ved 180°, og hæld dem herefter ud på en tallerken.
Skyl spinaten med koldt vand i en si, til den er optøet. Pres vandet ud af spinaten med bagsiden af en ske. Pil løg og hvidløg, og skyl persille. Hak løg, hvidløg og persille fint.
Rør feta sammen med pinjekerner, spinat, løg, hvidløg og persille i en skål, og smag fyldet til med salt og peber.
Smelt smør i en gryde. Pensl et ark fillodej med smør, og vend smørsiden nedad oven på et andet ark fillodej, så du har smør imellem 2 ark.
Fordel ¼ af spinatfyldet i en stribe langs den lange side af fillodejen, og rul den herefter sammen til en pølse. Form pølsen som en snegl, og sæt gerne en tandstikker i, så sneglen holder formen under bagning.
Placér de 4 snegle på risten i airfryeren, pensl (eller spray) dem med olie, og bag dem i ca. 20 minutter ved 180°, til de er gyldne og sprøde.
Skyl purløg, pil løg, og hak begge dele fint. Rør cremefraiche sammen med purløg, løg og mayonnaise i en skål. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Skyl feldsalat. Servér fillodejssneglene på en bund af feldsalat og med purløgsdressing ved siden af.

Tip!

Du kan evt. købe en sprayflaske, som du selv kan fylde med olie. Den gør det nemmere at fordele og dosere olien i airfryeren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar