Fillodejspizza med svampe
26. december 2019
af
Inge Skovdal.
Foto: Simon Nørlev / Skovdal Nordic
I stedet for at bruge en klassisk pizzadej som bund, kan du bruge fillodej, der købes færdig i supermarkedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene med en blød børste, så de er helt rene, og skær eller riv svampene i mindre stykker. Steg svampene i olien på en pande. Krydr med salt og peber. Gem ⅓ af svampene til topping.
Pil og hak hvidløg groft. Blend ⅔ af de stegte svampe med olie, de grønne oliven (inkl. væden fra glasset) og hvidløg i en blender eller med en stavblender, til tapenaden er ensartet.
Smelt smørret i en gryde. Læg 3 stykker bagepapir på bordet. Skær fillodejspladerne i kvadrater på ca. 25 x 25 cm. Pensl hvert kvadrat med smør, og læg 6 stykker fillodej forskudt oven på hinanden på 1 stykke bagepapir, så de danner en stjerne. Gentag med de øvrige kvadrater, så du får 3 stjerneformede fillodejsbunde i alt.
Tænd ovnen på 250°. Smør et jævnt lag svampetapanade på midten af fillodejsbunden. Træk bagepapiret med fillodejsbunden over på en bageplade, og bag pizzaen i ovnen i 6 minutter.
Steg salviebladene i det resterende smør på en pande. Vend resten af de stegte svampe i, så de bliver lune. Fordel svampe og salvie på fillodejspizzaen.
Skær mozzarella i skiver, og fordel dem på pizzaen. Krydr med salt og peber, og dryp evt. med trøffelolie.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk