Fillo-trekanter med rejer
23. maj 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Lækker thai-inspireret hapser med hakkede rejer og masser af frisk koriander.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 230°. Hak rejerne. Pil og knus hvidløget. Skyl og hak korianderen. Skyl forårsløgene, og hak dem fint.
Bland rejer, hvidløg, koriander, forårsløg, sammenpisket æg, fiskesauce og chilisauce i en skål.
Skær fillodejspladerne over på langs. Læg en skefuld fyld i venstre hjørne af hver dejstrimmel, og fold dem sammen til trekanter, så alt fyldet er gemt. Brug lidt æggehvide til at lukke med.
Læg trekanterne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Spray dem med lidt olie, og drys dem med sesamfrø.
Bag trekanterne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Servér de lune og nybagte fillo-trekanter med en blanding af chilisauce og soja til at dyppe i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk