Figner med gedeost, parmaskinke og balsamico
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En lun salat med figner og gedeost er en lækker, fyldig salat på middagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Skær et kryds i hver figen, og klem på dem, så de åbner sig. Skær gedeost i tern, og læg dem ned i fignerne.
Sæt fignerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 6-8 minutter, til gedeosten er smeltet.
Beklæd endnu en bageplade med bagepapir, fordel parmaskinken på pladen, og bag den sprød i ovnen i 8-10 minutter.
Skyl og tør rucolaen, fordel den på et fad, og sæt de bagte figner ovenpå.
Lad eddiken koge ind ved middel varme i en lille gryde, til den begynder at tykne. Tilsæt honning, og tag gryden fra varmen.
Dryp balsamicoen ud over figner og rucola, pynt med den sprøde parmaskinke, og krydr med salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk