Figentærte med pistacie

Sprød tærte med figner, pistacienødder og marengs. Når du bruger marengs som topping på en kage, må den godt blive en anelse brændt udenpå, samtidig med at den bliver ved med at være blød og cremet indeni.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform, ca. 10 x 35 cm (eller en rund tærteform, 20 cm i diameter)

Sådan gør du

Blend smørret i en foodprocessor, til det er cremet. Tilsæt flormelis, salt og hvedemel, og blend, indtil dejen ligner rasp.
Pisk ægget med i foodprocessoren, så dejen samler sig. Form den hurtigt med hænderne til en samlet kugle. Det er vigtigt ikke at ælte en mørdej for meget. Det kan gøre den mindre sprød. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst ½ time.
Tænd ovnen på 180°. Rul den kolde mørdej ud på et meldrysset bord med en kagerulle, indtil den er lidt større end den form, du skal bruge.
Læg forsigtigt dejen over i den smurte tærteform, så den dækker formens bund og sider. Sæt formen i køleskabet.
Pisk smør, mandelmel, sukker og æg med en elpisker. Riv appelsinskal fint, og rør det i cremen. Halvér fignerne, og hak pistacienødderne.
Smør appelsin-mandel-cremen på kagebunden, fordel fignerne ovenpå, og drys med hakkede pistacienødder.
Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til tærtekanten er gylden og sprød. Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
Pisk æggehviderne med en elpisker, indtil de danner små hvide toppe, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens du fortsat pisker. Drys salt i og pisk, indtil massen er glat og blank. Tænd ovnen på grill (250°).
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sæt små toppe af marengsdej rundt på tærten. Det bliver flot, hvis du bruger en stjernetylle i sprøjteposen. Bag tærten, til marengsen får farve. Det tager ca. 6-8 minutter, men hold godt øje. Marengstoppene skal være gyldne udenpå og bløde indeni.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar