Figentærte med honning og mandler
4. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Den bløde figentærte får et knasende og sødt bid med det let karamelliserede låg af honning og ristede mandelflager. Servér den evt. sammen med cremefraiche.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 28 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Riv skallen af citronen og appelsinen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland smør,<br />
sukker, skal af citronen og appelsinen samt vaniljekornene i en foodprocessor, og kør dejen blød.
Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør videre. Tilsæt mandelmel, hvedemel og bagepulver, og kør igen.
Vend forsigtigt mandelflagerne i dejen. Fordel dejen i tærteformen beklædt med bagepapir.
Skyl figner, og skær dem i kvarte. Fordel dem i dejen med et let tryk. Drys lidt ekstra mandelflager over.
Bag tærten i 45 minutter, til den er gylden. Tag tærten ud af ovnen, og pensl den med honning, mens den stadig er varm. Servér evt. tærten med cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk