Figensalat med melonspyd og minitærter med gedeost
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Figensalat med melonspyd og minitærter er fine portionsanretninger, der ser meget indbydende ud og tager kun kort tid at tilberede.
Ingredienser
Sådan gør du
Rul tærtedejen ud på køkkenbordet, og udstik den i lige store cirkler (brug en rund udstikkerform eller en lille skål, som du vender på hovedet).
Steg dejcirklerne sprøde i smør og olie på en pande i 3-4 minutter på hver side.
Skær gedeost i tynde skiver. Læg dem på de varme dejcirkler, og drys med lidt paprika.
Halver melonen, og fjern kernerne. Skær melonen i små tern, eller lav små melonkugler med et parisiennejern. Sæt melonstykkerne på spyd sammen med en skive parmaskinke.
Skyl og tør rucolaen, og fordel den på tallerkener. Skyl fignerne, skær dem i både, og fordel dem oven på rucolaen.
Rør olivenolie og æbleeddike sammen til en dressing, og dryp dressingen over salaten.
Læg en minitærte med gedeost i midten af hver tallerken oven på rucolaen. Læg et melonspyd i kanten af hver tallerken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk