Figenpizza med hvid chokolade, appelsin og nøddeknas
6. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Små sprøde dessertpizzaer med figen, hvid chokolade, appelsin og mandelflager. De søde pizzaer passer godt til dessert, til brunch eller til kaffen.
Bemærk
Hævetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt og olivenolie. Tilsæt durumhvede og pizzamel lidt ad gangen, og ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er elastisk.
Form dejen til en kugle, drys lidt hvedemel på toppen, og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Rul dejen ud, og lav små runde pizzabunde med en rund skål eller en udstikker. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Smør et lag ricottaost på hver, og riv lidt appelsinskal og marcipan over.
Hak chokoladen, skær fignerne i skiver, og fordel det på pizzaerne.
Dryp lidt flydende honning på hver pizza, og bag dem ved 225° midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.
Pynt med mandelflager, inden du serverer dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk