Figenmarmelade
29. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Marmeladen går godt til ostebordet sammen med kiks, knækbrød eller ristet brød.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær fignerne i små stykker, og kassér evt. den lidt hårde stilk. Pres saften af begge appelsiner. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med sukkeret.
Kog figner, appelsinsaft, vaniljesukker og vand i en gryde. Skru ned til lav varme, og lad massen simre i 20-25 minutter. Rør i gryden et par gange undervejs.
Tag gryden fra varmen, lad figenblandingen afkøle i 5 minutter, og blend den kort med en stavblender direkte i gryden, så den bliver helt jævn.
Hæld figenmarmeladen på et rent og skoldet glas med låg, og sæt på køl indtil servering. Servér evt. sammen med ost og knækbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk