Figenmarmelade

29. november 2022 af .

Foto: Peter Kam

Marmeladen går godt til ostebordet sammen med kiks, knækbrød eller ristet brød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær fignerne i små stykker, og kassér evt. den lidt hårde stilk. Pres saften af begge appelsiner. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem sammen med sukkeret.
Kog figner, appelsinsaft, vaniljesukker og vand i en gryde. Skru ned til lav varme, og lad massen simre i 20-25 minutter. Rør i gryden et par gange undervejs.
Tag gryden fra varmen, lad figenblandingen afkøle i 5 minutter, og blend den kort med en stavblender direkte i gryden, så den bliver helt jævn.
Hæld figenmarmeladen på et rent og skoldet glas med låg, og sæt på køl indtil servering. Servér evt. sammen med ost og knækbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar