Figenboller med valnødder og kanel

18. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

En sød bolle til den lille sult midt på dagen eller sammen med en kop varm te. Uhm!

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lun mælk i en skål, og tilsæt æg, sukker og kanel.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør blandingen i dejen lidt ad gangen.
Skær fignerne i små tern, hak valnødderne groft, og bland begge dele med resten af melet i en skål. Rør blandingen i dejen, der skal være blød og lidt klistret.
Sæt ca. 10 boller med 2 skeer på en bageplade med bagepapir. Dryp bollerne med lidt honning, og lad dem hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 180°. Bag bollerne i den varme ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Nyd bollerne lune og friskbagte, og frys evt. rester ned til senere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar