Figenboller med valnødder og kanel
18. marts 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
En sød bolle til den lille sult midt på dagen eller sammen med en kop varm te. Uhm!
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i lun mælk i en skål, og tilsæt æg, sukker og kanel.
Smuldr smørret i halvdelen af melet, og rør blandingen i dejen lidt ad gangen.
Skær fignerne i små tern, hak valnødderne groft, og bland begge dele med resten af melet i en skål. Rør blandingen i dejen, der skal være blød og lidt klistret.
Sæt ca. 10 boller med 2 skeer på en bageplade med bagepapir. Dryp bollerne med lidt honning, og lad dem hæve i 30 minutter til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 180°. Bag bollerne i den varme ovn i ca. 20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Nyd bollerne lune og friskbagte, og frys evt. rester ned til senere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk