Figen-choko-barer

6. august 2018 af .

Foto: AOP

Små lækre barer, der kan pakkes ind og tages med i tasken. Smagen er intens, og de mætter faktisk ret meget, så lav dem endelig ikke for store.

Ingredienser

Sådan gør du

Klip fignerne i små stykker, og kassér blomst og stilk. Riv skallen, og pres saften af appelsinen.
Blend figner i en kraftig blender sammen med mandler, kakao, vaniljesukker og appelsinskal og -saft til en sammenhængende masse.
Smelt chokoladen, og hæld den i, mens blenderen kører. Massen skal være lidt klistret. Er den meget tør, tilsættes mere appelsinsaft.
Bred massen ud på et stykke bagepapir, og glat/form den til en 1½ cm høj firkant. Pak papiret omkring, og stil det koldt i 1 døgn.
Skær figenmassen i stænger, og vend dem i hakkede mandler eller andre nødder. Tryk det godt fast.
Opbevar stykkerne i en dåse. De kan holde sig ca. 10-12 dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar