Figen-æble-marmelade
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Figner, æbler, vanilje og kanel bliver til en skøn og smagfuld marmelade. Spis den på ristet brød eller til gode oste. Brug evt. økologisk syltesukker, som er lavet på rørsukker.
Bemærk
Trækketid, figner: Natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Klip fignerne i mindre stykker, og sæt dem i blød i vand og æblemost til næste dag.
Skræl æblerne, og skær dem i små terninger. Kom dem i en gryde sammen med fignerne og den væske, fignerne har ligget i. Klip vaniljestangen i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med kanel og syltesukker. Vend det godt sammen. Bring langsomt gryden i kog, og lad det småkoge i 20 minutter under låg.
Riv skallen og pres saften af citronen. Rør citronsaft og revet citronskal i gryden. Smag til, om du ønsker mere syrlighed, så kan du komme mere citronsaft i.
Tjek marmeladens konsistens ved at lægge en skefuld på en tallerken og stille den i køleskabet i ca. 20 minutter. Er den for tynd, koger du den op med lidt mere syltesukker. Smag evt. marmeladen til med cognac.
Hæld marmeladen på skoldede små glas, og luk dem med det samme. Skal opbevares i køleskab.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk