Feta-pastafad i ovnen
10. august 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Når fetablokken tilberedes hel, får den en ganske særlig cremet konsistens. Det skyldes, at der er mindre overflade på osten, så den indre kerne bliver bagt i stedet for stegt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Læg pastaskruer i et ovnfast fad. Rør presset hvidløg og salt med vand, og hæld det i fadet sammen med fløde. Al pastaen skal være dækket af væske.
Fordel halverede cherrytomater og broccoli delt i mindre buketter over, og drys med strimlede basilikumblade (gem lidt til servering). Placér den hele fetablok i midten af fadet.
Bag retten i ovnen i 35 minutter.
Brug en gaffel til at trykke hul på den bagte fetaost, og vend det hele godt rundt.
Servér pastaretten med friske basilikumblade og et drys peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk