Ferskner med marengstoppe og mascaponecreme
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
De søde ferskner smager dejligt sammen med marengstoppe og mascarponecreme. Den langsomme bagning ved lav varme gør marengstoppene lyse og fnuglette.
Bemærk
Bagetid: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150º. Pisk æggehviderne med en elpisker, til de danner bløde toppe. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk videre. Tilsæt salt og citronsaft, og pisk videre, til æggehvidemassen er helt stiv, sej og blank.
Sæt marengsmassen i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir, brug en sprøjtepose eller 2 teskeer.
Bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er sprøde udenpå og seje indeni. Lad dem køle af på en bagerist.
Bland mandelflager med flormelis på en tør, varm pande, og rist dem, til de er let gyldne – ryst panden, så snart flormelissen begynder at smelte.
Hæld mandlerne ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle af.
Rør mascarpone sammen med flydende vanilje.
Anret fersknerne i glas med mascarponecreme, ristede mandler og marengstoppene.
Tip!
Den flydende vanilje i cremen kan erstattes af korn fra en vaniljestang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk