Ferskner i vaniljemarinade med hindbærpuré og is
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Søde ferskner marineret med vanilje og serveret med en lækker is – den perfekte dessert!
Ingredienser
Sådan gør du
Skær et kryds i toppen af hver fersken. Læg dem i en stor skål, og hæld kogende vand over.
Efter ca. 1 minut vil skrællen løsne sig. Tag fersknerne op, og afkøl dem i koldt vand. Fjern skrællen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog vandet op sammen med sukker, vaniljekorn og vaniljestang.
Læg fersknerne i lagen, når sukkeret er smeltet. Lad dem småsimre i ca. 8 minutter. Sluk for varmen, og lad fersknerne ligge i lagen, til de skal serveres.
Kog hindbær og sukker sammen i en lille gryde. Rør godt, så hindbærrene bliver mosede. Tag gryden fra varmen, og pres massen igennem en sigte, så du får en glat puré uden hindbærkerner.
Læg en fersken på hver tallerken, hæld hindbærpuré over, og fordel friske hindbær og evt. blomster på tallerkenen. Læg en stor kugle is ved siden af.
Tip!
Det er flot at pynte med spiselige stedmoderblomster, men sørg for at købe dem usprøjtede.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk